Välkommen till Öppet Hus den 7 december kl 15:00-17:00 hos Textil Design Skolans lokaler i Sandvikens sjukhus.

Mode textil design utbildningen startar den 16 januari 2018!

Ni kan sprida att ansökan är uppdaterad på Nackas kommuns hemsida.

Behöver du hjälp med ansökan så kontakta oss!

Läs hela inlägget »

Vi har öppet hus i skolans lokaler i Sandvikens sjukhus på torsdag den 30 november mellan kl 15 och 17.

Välkommen!

Ni kan sprida att ansökan är uppdaterad på Nackas kommuns hemsida. Behöver du hjälp med ansökan så kontakta oss.

Mode textil design utbildningen startar den 16 januari 2018!

Birgitta Persson

Läs hela inlägget »

Textil Design Skolan har deltagit på jobbchansen i Sandviken som Arbetsförmedlingen arrangerat och utbildningschansen som Vuxenutbildningen i Gävle har arrangerat!

Hittills har 50 deltagare på jobbchansen och utbildningschansen anmält sitt intresse för mode textil design utbildningen 2018!

Mode textil design utbildningen i toppkvalitet har funnits i Sandviken sedan 1960-talet! Textil Design Skolan är auktoriserad av Nacka kommun och beviljats betygsrätt av Skolinspektionen.

Läs hela inlägget »

Speciellt strategiskt viktig är mode textil design utbildningen för Sverige när nästan hälften av alla jobb kommer att vara automatiserat 2055 enligt rapport från McKinsey Global Institute! Kreativitetsyrken som Designer går inte att automatisera! Läs artikeln i Veckans Affärer!
”Nästan en halv miljon jobb har försvunnit i Sverige på grund av automatiseringen. Det säger Stefan Fölster på tankesmedjan Reforminstitutet till Di Digital. Det pekar mot att kring 2,5 miljoner jobb kommer försvinna från den svenska arbetsmarknaden – vilket utgör över hälften av alla jobb som finns i Sverige idag, skriver Business Insider Nordic. Det speglar också den globala utvecklingen; nästan hälften av allt arbete som vi människor gör idag kommer att vara automatiserat 2055, det vill säga utföras av robotar. Det visar en ny rapport från McKinsey Global Institute, skriver World Economic Forum (WEF). Men det finns vissa yrken som det alltjämt kommer finnas behov framöver, vissa kompetenser blir till och med mer attraktiva:
Designer
Om du inte är ett techgeni är designyrket ett bra framtidsyrke för dig – det kommer alltid finnas behov av personer som kan designa produkter, tjänster och användarplattformar.”


 

Läs hela inlägget »

Hej alla slöjdvänner!

Idag startar textildesignutbildningen men det är ju alla hjärtans dag idag och det betyder kanske lycka.

Vi startar med en minimal styrka tack vare Göranssonska stiftelserna.

Sandviken vägrar att betala för de som vill gå.

Det känns skönt att vara igång.
Jag tror på slöjden

Birgitta Persson

Läs hela inlägget »

Vi har öppet hus i skolans lokaler i Sandvikens sjukhus på fredag den 2 december mellan kl 13 och 16.

Välkommen!

Ni kan sprida att ansökan är uppdaterad på Nackas kommuns hemsida.

Mode textil design utbildningen startar den 16 januari 2017!

Birgitta Persson

Läs hela inlägget »

”Intresset för svenskt mode fortsätter att öka i världen. Modeindustrin hade under 2015 den snabbaste exporttillväxten, vilket både beror på att svenska designers gör snygga kläder och att svenska märken skapar innovation kring hållbarhet och nytänkande. I år har vi dessutom valt att hålla UD:s Sverigefrämjardagar i Nacka Strand på Stockholm Fashion District eftersom vi ser den spännande utvecklingen inom modebranschen.” säger Ann Linde, EU och Handelsminister.

”Den svenska modebranschen fortsätter att visa på en otrolig kraft både här hemma och internationellt, och befäster därmed sin roll som en av Sveriges starkaste kreativa och kulturella näringar.” säger Emma Ohlson, generalsekreterare för ASFB.

"Omsättningen för den svenska modebranschen var 305 miljarder kronor år 2015. Det innebär en ökning med 15,3 procent jämfört med året före.

Det är den snabbaste årliga ökningen sedan mätningarna inleddes 2011. 68 procent av omsättningen, 207 miljarder kronor, utgörs av export och 32 procent, 98 miljarder kronor, utgörs av försäljning på den svenska marknaden

Sedan mätningarna inleddes för fem år sedan har det skett en ökning med nära 50 procent totalt sett och nära en fördubbling av exporten. Dessa exportsiffror för modebranschen kan jämföras med att den svenska exporten totalt sett ökade med 7,4 procent under 2015 jämfört med föregående år.

Antalet anställda inom modebranschen i Sverige motsvarade 58 452 heltidstjänster under 2015, en ökning med drygt 4 procent, 2 400 personer, sedan föregående år.

Modebranschen sysselsätter totalt sett en högre andel kvinnor än män. Könsfördelningen sett till totalt antal sysselsatta inom modebranschen utgörs av 73 procent kvinnor och 27 procent män.

Andelen kvinnliga vd:ar är dock dubbelt så hög i modebranschen som i övrigt näringsliv, 31 procent jämfört med 16 procent. Andelen kvinnliga vd:ar inom modebranschen har ökat med två procentenheter sedan föregående år och en procentenhet inom övrigt näringsliv."

Läs rapporten om Modebranschen i Sverige: Statistik & Analys 2016

Pressmeddelande från ASFB om REKORDTILLVÄXT FOR DEN SVENSKA MODEBRANSCHEN

Läs hela inlägget »

Vi har öppet hus i skolans lokaler på onsdag den 16 nov. mellan kl 13 och 16. Välkommen!

Torsdag och fredag har vi haft öppet hus och vi har mellan 5-9 ansökningar både från Sandviken och Gävle.

Ni kan sprida att ansökan är uppdaterad på Nackas kommuns hemsida.

Mode textil design utbildningen startar den 16 januari 2017!

Ha en bra helg
Birgitta Persson

Läs hela inlägget »

Idag hade vi mycket positivt besök från Birgitta Wallén från Lernia med tre nyanlända deltagare som vill gå mode textil design utbildningen i Sandviken för att starta eget!
 

Läs hela inlägget »