2016

Textil Design Skolan har blivit auktoriserad av Nacka kommun för gymnasial vuxenutbildning inom mode textil design.

Textil Design Skolan har fått finansieringen från Göranssonska stiftelsen i ett viktigt skede för att säkra Mode Textil Design utbildningens framtid i Sandviken.

"Vi tackar Göranssonska stiftelsen för stödet till att säkra mode textil design utbildningen som funnits i Sandviken sedan 1960-talet. Det är fantastiskt att Göranssonska stiftelsen stöder mode textil design utbildningen som är unik med toppkvalitet. Mode textil design utbildningen leder till jobb, nyföretagande och högre studier för de kreativa talangerna i modebranschen som är en framtidsindustri".
Birgitta Persson, Textil Design Skolan i Sandviken AB

Läs om Textil Design Skolan, tidigare elever, och utbildningen i media:

Textil Design Skolan i media:
Gav upp pensionärslivet för att bli entreprenör, Affärer
Glada elever vid skolstart, Textil-designskolan redan succe, Annonsbladet (sida 27)
Klart med ny skola in Sandviken, Gefle Dagblad
Klart med ny design skola, Arbetarbladet
Textilutbildning i Sandviken igen, Gefle Dagblad
Ny skola i Sandviken, Annonsbladet (sida 28)
"Startar egen skola" , Arbetarbladet

Tidigare elever i media som har gått utbildningen
"Cecilia Rörby, vinnare av årets guldbaggen för bästa kostym 2015", Arbetarbladet