Modebranschen är Sveriges största kreativa industri med en omsättning på 264 miljarder kronor, sysselsätter 55000 personer och 17% exporttillväxt jämfört med 5% för övriga industrin, enligt Tillväxtverket.

Regeringen satsar 28 miljoner kronor på svensk modedesign. Se "Miljontals kronor till svensk modedesign" på TV Nyheterna.

Enligt TEKO, Sveriges Mode och Textilföretag, så sker rekryteringen i modebranschen enligt följande:
 "Går man däremot in på mer branschspecifika sajter så har man större framgång. Är man arbetssökande inom området mode, kläder , textil etc så letar man jobb på exempelvis www.fashionnet.se Går man in på den sidan är det första man ser en annons där man söker efter en måttkonstruktör. En annan aktör som rekryterar inom kläder/mode är www.modeverket.se som är välkända i branschen. Visst fyller Platsbanken en funktion men det är precis som med de flesta andra branscher/yrkesroller – det finns specialiserade rekryterare, plattformar, nätverk och bemanningsföretag som är specialiserade."

Enligt TEKO, Sveriges Mode och Textilföretag så efterfrågas mode textil design utbildningen i Sandviken:
"Även om eftergymnasiala utbildningar som Beckmans och Textilhögskolan finns behövs även de mer praktiska och handfasta utbildningarna likt den ettåriga intensivutbildningen i Sandviken."

Swedish Fashion Council, Svenska Moderådet, skriver om mode textil design utbildningen i Sandviken som startar den 15 augusti i nyhetsbrevet för Juni 2016!

Göran Alfredsson, ledande Svensk designer från Sandviken, är imponerad av mode textil design elevernas design. Göran driver modeföretaget Thalia och hans klänningar syns på Nobelfesten

Cilla Rörby, ledande Svensk kostymör från Gävle som vunnit guldbaggen två gånger för bästa kostym, har även gått mode textil design utbildningen i Sandviken och säger:
"Det är så viktigt för regionen att skolan finns. Man ska inte behöva söka sig till Stockholm, Göteborg eller Malmö för att lära sig det här hantverket. Design är stort i Sverige. Man har en fin utbildning här."

Mode textil design utbildningen i Sandviken leder till jobb, eget företagande och vidareutbildning.

Våra elever jobbar i modebranschen (exempel på företag):
H&M
Adidas
Lindex
Blåkläder
Hope
Cheap Monday
Tuxer
Resteröds
Stylein

Mode textil design utbildningen är framgångsrik att lotsa elever vidare till högre studier. Våra elever har gått vidare till följande skolor (exempel):

Parsons Design School New York
IED Istituto Europeo di Design spa Milano
FIDM, Fashion Institute of Design & Merchandising
American Intercontinental University
Esmod Oslo
Lunds universitet
Texilhögskolan i Borås
Konsthögskolan-Umeå Universitet
Umeå universitet-Insitutionen för estetiska ämnen
Beckmans designhögskola
Stockholms Tillskärarakademi


Läs om elever som gått mode textil design utbildningen i Sandviken och vad de gör!

Birgitta Persson, grundare av Textil Design Skolan
Gun-Britt Edvardsson, textillärare, Sandviken
Inga Bostrand, rektor Polhemsskolan, Gävle
Sara Masser, textillärare, Sandviken
Cilla Rörby, Sveriges ledande kostymdesigner
Cecilia Belin, Inspiration by Belin i Gävle
Anna Bengtsson, Nygårdsanna
Elias Högberg, Designer Muuse
Anna Karin Storm, AK Storm Design, Storvik
Sara Billton, Retrohyllan, Loppis & Syatelje, Gävle
Rutie Andersson, köpt Bersons Garn i Gävle

Textil Design Skolan har även sökt två gånger att få bedriva Yrkeshögskola inom Mode & Heminredning men nekats av Myndigheten för Yrkeshögskolan fastän vi har hittat 120 jobb, inom 2 timmars bilresa från Sandviken, i Sveriges största kreativa industri! Varför?