Drömyrke, var god dröj!

I miljonregnet till Sandviken med 112 miljoner kronor till vård, skola och omsorg så säger Carl-Ewert Ohlsson, C, kommunalråd ”Våra budgetramar rymmer stora ambitioner och en tydlig framtidstro”.

”Trots att Skolinspektionen i höstas betonade vikten av att ha fungerande vuxenutbildningar med större valmöjlighet i kommunen” så säger Leif Jansson, chef på Arbetslivsförvaltningen i Sandvikens kommun, måste de förhålla sig till den alliansbudget som varit rådande, och den har inte gett lika mycket pengar till inköp av externa utbildningar som den röd-gröna.

Är det Leif Jansson som ska bestämma vilken utbildning som du ska gå eller är det du själv som medborgare som ska bestämma den utbildning du vill gå? (Skolinspektionen betonar vikten att ha fungerande vuxenutbildningar med större valmöjlighet i kommunen)”
 

  • Modebranschen är en framtidsbransch:
  • Modebranschen är 32 gånger större än musikbranschen.
  • Modebranschen omsätter 240 miljarder, sysselsätter 55000 personer och 7% exporttillväxt enligt Tillväxtverket vilket innebär att modebranschen är större än stålindustrin.
  • Många av Mode Textil Design eleverna vill starta företag. Om eleverna väljer att starta företag så skapas skatteintäkter till Sandvikens kommun och nya arbetstillfällen kan skapas.


Viktigt att förtydliga att Sandvikens kommun inte har betalat en krona eftersom utbildningen har finansierats av statliga pengar och Göranssonska stiftelsen. Läs artikeln i Arbetarbladet.

Vi tackar Göranssonska stiftelsen för ert stöd, utan er hade inte Mode Textil Design utbildningen funnits kvar idag!

Läs artikeln om "Drömyrket, var god dröj" från Svenskt Näringsliv.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-